گلستان هشتمین استان محروم کشور از نظر شاخص سلامت/ کمبود ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی
دکتر محسن ابراهیمی روز شنبه در جلسه مجمع سلامت گلستان با حضور مشاور وزیر و رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی استان اظهار کرد: در هرم جمعیتی گلستان، جمعیت میانسالی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و استان در سالهای آینده با چالش سالمندی روبه رو میشود که باید برای حل آن چاره اندیشی شود.
وی با بیان اینکه درآمد سرانه استان گلستان از متوسط کشوری پایین تر بوده و به طبع آن مصرف لبنیات، پروتئین و کربوهیدرات در استان کاهشی است، افزود: علاوه برآن با کمبود فضای ورزشی در استان مواجه هستیم و امکانات رفاهی نیز در استان ۱۰ درصد کمتر از میانگین کشوری است که مجموع این عملیات بر سلامت افراد اثر گذار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به روند افزایشی بیماری های غیرواگیر نظیر دیابت و فشار خون در استان گفت: برای حل این مشکل باید همه دستگاه ها پای کار بیایند به طور مثال فرمانداران و شهرداران فضای مناسب برای پیاده روی و ورزش در اختیار مردم قرار دهند تا بتوانند با تغییر سبک زندگی سلامت خود را تامین کنند.
ابراهیمی بیان کرد: استان گلستان در بیماریهای تنفسی در رتبه دوم در سرطانها در رتبه سوم قرار دارد و شیوع بیماریهای دیابت و کلیوی نیز در اثر تغییر سبک زندگی و کم تحرکی در استان در حال افزایش است.
وی حوادث ترافیکی را بهعنوان یکی از چالشهای اصلی استان دانست و گفت: گلستان در مرگومیر ناشی از تصادفات جادهای رتبه بالایی دارد. بیشترین تلفات در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال و بهویژه در بین موتورسواران است که نکات ایمنی را رعایت نمیکنند.
ابراهیمی با بیان اینکه استان گلستان از نظر شاخص های بخش سلامت جزء هشت استان آخر کشور است، بیان کرد: برای ارتقا بخش سلامت باید همه نهادها باید در این زمینه مشارکت کنند تا شاهد ارتقای شاخصهای سلامت در گلستان باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه استان گلستان با کمبود هزار و ۹۷۳ تخت بیمارستانی مواجه است، گفت: در حال حاضر دو هزار و ۵۰۶ تخت فعال در استان وجود دارد و هزار و پنج تخت نیز در استان در حال ساخت است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا