کاوش در غار قمری میتواند ما را به عمق تاریخ دره خرمآباد هدایت کند
سعید پورعلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: غار قمری مربوط به پیش از تاریخ ایران باستان و در دره کهن خرمآباد و در جبهه شرقی کوه مشرف به گرداب سنگی واقع شده که این غار در ۱۰ مهرماه ۱۳۸۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و این غار آهکی برای نخستین بار در ستل ۱۳۴۴ یا ۱۳۴۵ توسط فرانک هول باستانشناس آمریکایی و دومین بار در سال ۱۳۹۰ توسط بهروز بازگیر انجام شده است.
وی اضافه کرد: نتیجه کاوشها مشخص کرد که آثاری از دورههای پارینه سنگی و پیش از تاریخ در غار وجود داشته است اخیرا هم یک برنامه پژوهشی جدیدی در راستای ثبت دره خرمآباد در فهرست میراث جهانی یونسکو در سال ۱۴۰۳ کاوشهایی در این غار با هدایت دکتر فریدون بیگلری از موزه ملی ایران و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وسونیا شیدرنگ از دانشگاه شهید بهشتی این کاوش هدایت و راهبری میشود.
معاون استاندار لرستان گفت: در کاوش اخیر آثاری از دوره پارینه سنگی میانه شامل یه سری ابزارهای سنگی، استخوانهای حیوانات شکار شده و همچنین بقایای اجاق آتش پیدا کردند که همه این شواهد نشان میدهد که این آثار متعلق به انسانهای نئاندرتالهاست.
وی افزود: کاوش در غار یا اِشکفت قمری به لحاظ اینکه بخشی از تاریخ گذشته ایران را روشن و شفاف میکند میتواند ما را به عمق تاریخ و تمدن دره خرمآباد هدایت کند.
پورعلی بیان کرد: غار قمری یکی از جاذبههای طبیعی و تاریخی مهم استان لرستان است که به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که دارد مورد توجه گردشگران و محققان هم قرار گرفته و اخیرا برای سهولت دسترسی گردشگران مسیری برای رسیدن به غار تعبیه شده و این غار میتواند به عنوان یک جاذبه طبیعی وتاریخی مورد توجه گردشگران قرار گیرد.
وی گفت: در مسیر سیاست تبدیل لرستان از معبر به مقصد گردشگری باید تلاش شود که مسیرها و بستههای گردشگری مناسب در لرستان تعریف شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان اضافه کرد: دیار لرستان با اتکا به داشتههای فرهنگی، تاریخی و تمدنی که دارد و با وجود طبیعت بکر و زیبا قطعا یکی از چشم اندازهای توسعهاش صنعت گردشگری است که برای رسیدن به آن علاوه بر برنامه ریزیهای مناسب باید بستههای گردشگری شود وتلاش کنیم گردشگران مدت اقامت در استان برای بازدید از طبیعت بکر و آثار میراث فرهنگی و همچنین صنایع دستی وقت بیشتری را در استان صرف کنند.
پورعلی گفت: نوروز فرصتی مناسب است تا بتوانیم با میزبانی از گردشگران بخشی از این آثار میراثی، طبیعی و تاریخی لرستان را به گردشگران هموطنان معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه کاوش اخیر در غار قمری نشان میدهد که عمق تمدنی دره خرمآباد تا چه اندازه برجسته است و در ادامه با حمایت از عملیات اکتشاف در غار قمری قطعا زوایای بیشتری از تاریخ این منطقه روشن خواهد شد و در معرض دید گردشگران قرار خواهد گرفت؛ رسانهها هم در این زمینه میتوانند با انعکاس فعالیتهای اکتشافی تیمهای باستانشناسی نقش موثری را در معرفی ویژگی های طبیعی، تاریخی و فرهنگی آثار دره خرم آباد لرستان ایجاد کنند، تصریح کرد: امیدوارم هستم با مساعدت رسانهها و انعکاس و باز نشر اخبار گردشگری بتوانیم جاذبههای برجسته تاریخی، فرهنگی و گردشگری لرستان را معرفی کنیم تا این موضوع انگیزه گردشگران برای سفر به استان را بیشتر کند.
معاون استاندار لرستان گفت: توسعه اقتصادی لرستان در گرو توسعه حوزه گردشگری است و معتقدم اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان و رسانهها باید در چارچوب برنامه پنج ساله توسعه بتوانند بیش از گذشته و با برنامه محوری، جاذبهها و ویژگیهای گردشگری استان را معرفی کنند تا از این طریق انگیزه گردشگران برای سفر به استان را تقویت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: رسانهها بیشترین سهم را در کنار فضای مجازی برای معرفی ظرفیتها، قابلیتها و جاذبههای گردشگری لرستان را دارند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا